Sloe Gin / Slåengin

  1. Forside
  2. Shop
  3. Gin efter type
  4. Sloe Gin / Slåengin

Sloe Gin / Slåengin

Viser alle 15 resultater

Sloe Gin / Slåengin

Vi er så glade for at Sloe Gin er ved at genvinde tidligere tiders popularitet. For man bør virkelig overveje at prøve en Slåengin, hvis man da ikke allerede har forelsket sig i denne lækre ginkategori. Og men den stigende popularitet er der også kommet en masser nye udgaver af den. Både klassiske og lidt mere anderledes Slåen Gin. Vi har gjort vores bedste for at samle et unikt udvalg af de bedste på markedet. Og flere af dem finder du faktisk kun hos os. Vi giver dig selvfølgelig prisgaranti på det hele!

Kategorien Sloe Gin opstod helt tilbage i 1700-tallet. En landreform medførte at der blev plantet masser af læhegn – bland andet mange slåen. Det bitre røde bær er dog ikke oplagt til at bruge til ret meget. Men landbefolkningen fandt hurtigt ud af, at det ændrede sig når de blev blandet med gin. Og sådan opstod kategorien Slåengin.

Den første store bølge kom dog først i slutningen af 1800-tallet, hvor flere engelske destillerier, begyndte at producere Sloe Gin i højere kvalitet. I den forbindelse opstod der også klassiske sloecockatils som Sloe Gin Fizz. Og de næste halvtreds år kunne man finde slåen gin på de fleste barer i England. Men i løbet af 1960’erne forsvandt det igen.

Nu har kategorien dog fået sin anden ungdom og det vrimler med nye spændende produkter. Og det er vi virkelig glade for!

Hvordan laver man Slåen Gin?

Det er faktisk meget simpelt. Man tager et basis gindestillat og udbløder slåenbærrene i det. Det er dog meget vigtigt at slåenbærrene har fået frost, før de plukkes. Alternativt kan man dog plukke dem og så efterfølgende fryse dem med. Udblødningen varer normalt mellem 2 til 4 uger. Men det afhænger selvfølgelig af, hvilken smag og hvilket udtryk man ønsker. Der kan desuden tilsættes sukker eller en anden form for sødme. Og så er det selvfølgelig vigtigt at du filtrerer ginnen grundigt.

Vi anbefaler at du opbevarer din Sloe Gin mørkt og bemærk at den alt efter alkoholprocent og sukkerindhold har en holdbarhed efter åbning på cirka et halvt år.

Menu