Amerikansk Gin

Amerikansk Gin

Viser alle 8 resultater

Amerikansk Gin – Gin fra USA

Amerikanerne drikker egentligt mest whisky og vodka – men de er også så småt hoppet med på ginbølgen. Det betyder også at der er kommet en masse lækker amerikansk gin på markedet. Og mange af dem har heldigvis også fundet vej til Danmark.

Vi har håndplukket 4 virkelig lækre og ret forskellige gin fra USA. Planen er dog at vi skal have tallet højere op – og vi har allerede flere kandidater i kikkerten. Vi hører dog også gerne fra dig, hvis du har et godt forslag til os.

Nåh, tilbage til det med amerikansk gin.

Den amerikanske ginbølge

Ginbølgen kom lidt senere til USA end her i Europa – det var svært at slå vodka af markedet som mikser. Men langsomt sker der noget og særligt England har eksporteret rigtig meget gin over atlanten, hvilket fik interessen til at vodka. Og derfor begyndte der også at dukke amerikanske gin op.

USA har dog en udfordring, når det gælder Gin og G&T’er – der er nemlig skrappe regler for kininindhold i læskedrikke, hvilket betyder at en stor del af de bedste europæiske tonicvand slet ikke må sælges i USA. I stedet for er markedet fyldt med relativt søde tonicvand.

Det har haft betydning for den bølge af nye amerikanske gin, som er kommet de seneste år. De er nemlig lavet til at passe til de tonicvand, som amerikanerne kender. Derfor har USA været ledende indenfor New Western Gin bølgen – hvor eksempelvis Aviation Gin står som en af foregangsginnene for denne nye bølge. Med sin syrlige og friske smag – passer den nemlig godt til mere sødlige og mindre bitre tonicvand.

I det hele taget er USA ikke så bundne af normer når det gælder gin. De eksperimenterer og laver nyskabende ting – eksempelvis er Barr Hill Gin virkelig noget for sig. Med kun honning og enebær som ingredienser er det en af de mest simple og samtidig nyskabende gin, som vi har set.

USA kan dog også godt levere mere klassiske gin, hvilket Koval Dry Gin er et godt eksempel på. Den er også et eksempel på at Craft Destillerier dukker op over hele USA – og vi kunne sagtens fylde shoppen med kun amerikansk gin, hvis det skulle være. Vi holder i hvertfald skarpt øje med ginnyheder fra Over There.

Menu