Hollandsk Gin

Hollandsk Gin

Viser alle 17 resultater

Hollandsk Gin – Gin fra Holland

Hvis ikke det havde været for Holland, ville vi slet ikke have gin i dag. For hollandsk gin – eller hollandsk genever var det – var den første spire til den moderne gin, som vi kender i dag. Og i dag sprudler det med fantastisk gin fra Holland. Vi har samlet, hvad vi mener er Danmarks bedste udvalg – og vi har også Danmarks bedste priser.

Men lad os kigger lidt mere på hvad hollandsk gin er.

Historien:

Allerede i det 1500 århundrede blev der produceret maltvin med enebær i Holland. Det vi i dag kender som genever. Det foregik særligt i byen Schiedam, som den dag i dag stadig er centrum for hollandsk gin og genever. En stor del af produktionen blev eksporteret til det meste af Europa og blev bland andet meget populært i England. Her videreudviklede man geneveren og opfandt London Dry Ginstilen.

Holland står dog ikke som et konservativt ginland. Derfor finder man ikke kun hollandsk genever, men også masser af fantastisk hollandsk gin. Hollænderne har nemlig taget moderne elementer til sig men samtidig bibeholdt deres traditioner.

Det ser man eksempelvis hos Bobbys Schiedam Gin, som er både hollansk og indonesisk inspireret eller den japanskinspirerede Hanami Gin.

Menu