Navy Strength Gin

  1. Forside
  2. Shop
  3. Gin efter type
  4. Navy Strength Gin

Navy Strength Gin

Viser alle 36 resultater

Navy Strength Gin

Hvis vi kun måtte drikke en slags gin resten af livet ville vi klart vælge Navy Strength Gin. Vi er nemlig vilde med den intense smagsoplevelse og feel som de ekstra høje procenter giver ginnen. Og vi har samlet et unik og lækkert udvalg af de bedste gin i denne kategori. Og vi giver dig selvfølgelig prisgaranti på det hele.

Hvad er definitionen på en Navy Strength Gin?

Der hersker faktisk lidt uenighed om en præcis definition. Der er nemlig uenighed om, hvorvidt alkoholprocenten skal være på minimum 54,5% eller lige over 57%. Men de fleste producenter i dag laver deres gin på minimum 57% alkohol, når vi taler Navy styrke.

Mange producenter vælger i øvrigt at give deres Navy Strength Gin nogle anderledes navne. Eksempelvis har vi en Elephant Strength Gin og en Storm Strength Gin i vores sortiment.

Hvordan opstod Navy Strength Gin?

Det er nok lidt af en røverhistorie, men der skulle dog være en vis sandhed i den. Og om ikke andet er det i hvert fald en god historie. Det hele begynder i det 18. århundrede, hvor gin nød utrolig stor popularitet i England. Og ikke mindst i den engelske flåde. Det var endda så populært at der eksisterede en lov, som dikterede at der skulle være en vis mængde gin ombord på hver af flådens mange skibe. Dog hændte det at ginnen var af dårlig kvalitet eller at den endda var blevet vandet ned at korrupte handelsmænd eller lidt for ginglade officerer. Sådan noget fandt besætningerne sig selvfølgelig ikke i!

Og de fandt derfor en simpel og genial løsning på problemet. Ginnen blev ofte opbevaret under dæk sammen med skibet krudtbeholdning. Og smarte søfolk fandt en nem måde, hvorpå de kunne teste om ginnen var blevet blandet op med vand på. De vædede nemlig sortkrudt med gin – og kun hvis krudtet alligevel kunne antændes var ginnen i orden. Sådan opstod kravet om at en Navy Strength Gin skulle holde minimum 57% alkohol. Ellers brænder krudtet nemlig ikke.

Dog har vi Kalevala Navy Strength på lager – og den er kun på 50,9% alkohol. Men ifølge producenten skyldes det blot at det finske gin skulle være af bedre kvalitet. Det er nok en røver – men ginnen smager altså dejligt alligevel.

Menu