Lagret Gin / Reserve Gin / Aged Gin

  1. Forside
  2. Shop
  3. Gin efter type
  4. Lagret Gin / Reserve Gin / Aged Gin

Lagret Gin / Reserve Gin / Aged Gin

Viser alle 36 resultater

Lagret Gin / Barrel Aged Gin

Her finder du vores store unikke udvalg af lagret gin. En ginkategori, som virkelig er i vækst men som mange også nogle gange virker til at være lidt bange for. Og det kræver også lidt at få det bedste ud af sin Barrel Aged Gin. Men når du først knækker koden – så spiller det altså 100%. Vi har søgt vidt og bredt for at kunne tilbyde dig disse 15 lækre varianter. De spænder utrolig bredt fra portvinslagret gin, over old tom gin til mere klassiske lagrede gin. Vi er sikre på, at du nok skal kunne finde noget, som du ikke kan leve uden her. Og husk at vi altid matcher prisen, hvis du finder dem billigere!

Lagret Gin er selvfølgelig gin, som bliver lagret. Kategorien går også under navne som Barrel Aged Gin, Reserve Gin eller Oaked Gin. Der er mange forskellige varianter – nogle gange afhængig af, hvordan lagringen sker.

Det mest traditionelle er at bruge en form for træfad til lagringen. Traditionelt fra brandy eller whiskyproduktion. Men her er der utrolig stor kreativitet og vi kan både tilbyde dig gin lagret på morbærtræ, kirsebærtræ og på portvinstønder. Det er med til at give en varieret kategori, med masser af interessante smagsoplevelser.

Hvor længe man lagrer gin afhænger af mange ting. Men det er ofte et sted mellem et par uger og op til et halvt år. Om det er brændte eller ubrændte tønder har også betydning for lagringstiden og for hvor meget smag ginnen får fra det. Og lagringen giver selvfølgelig også farve til ginnen, som kan variere fra lys gylden til mørkebrun.

I USA har de en udfordring, når de gerne vil lave Barrel Aged Gin (det gælder også for brands, som vil eksportere deres Reserve Gin dertil). Lovgivningsmæssigt er der nemlig nogle problemer, som gør det svært at få lov til at bruge navnet Barrel Aged. Derfor ser man amerikanske lagrede gin, som i stedet kalder deres lagrede produkter for gin rested in barrels, oaked gin, barrel finished gin og lignende for at omgå reglerne..

Så vidt vi har kunnet finde frem til findes der endnu ikke nogle europæiske regler på området. Heldigvis. For der er virkelig mange producenter, som leverer nogle spændende nyheder inden for denne kategori.

Hvordan drikker man lagret gin?

Hvad gør man, når man sjældent bare kan trylle en G&T frem? Bare rolig. Det er slet ikke svært. For det første bør man altid smage sin lagrede gin rent. Det er utrolig spændende at opleve, hvordan botanicals og lagring smelter sammen. Især kan det være sjovt hvis du både har en lagret og ulagret gin at smage op mod hinanden. Flere producenter bruger nemlig samme opskrift til to sådanne udgaver.

Nå. Faktisk er det

 

Menu