Genever / Jenever
- Forside
- Shop
- Gin efter type
- Genever / Jenever
Genever / Jenever
Viser alle 4 resultater
-
Bobbys Schiedam Jenever 38%
325.00 kr. Tilføj til kurv -
Bols Genever Amsterdam Gin 42% – 0,7 Liter
325.00 kr. Tilføj til kurv -
Kever Genever 0,5 L
239.00 kr. Tilføj til kurv -
Kever Kopstoot Genever 37% – 0,5 Liter
229.00 kr. Tilføj til kurv
Genever / Jenever
Her finder du vores unikke udvalg af premium Genever. Vi har fundet nogle utroligt lækre produkter, som virkelig viser, hvad Jenever kan. Så er du til gin, bør du altså også giver geneveren en chance. Du ved slet ikke hvad du går glip af. På mange måder er dette forløberen for gin, som vi kender det i dag. Men geneverproducenterne har også formået at følge med tiden og du får derfor både tradition og nyskabelse her. Og vi giver dig selvfølgelig prisgaranti på det hele!
Genever eller Jeneverbes er det hollandske ord for enebær. Og denne spirituskategori opstod helt tilbage i 1600-tallets Holland. Spiritussen er baseret på maltvin, som tilsættes enebær og andre botanicals. Det minder en del om gin – men malten giver en helt særlig smag.
Vidste du at genever er en geografisk beskyttet betegnelse? Det betyder at det skal være produceret i Holland, Belgien eller to mindre områder i henholdsvis Tyskland og Frankrig.
Der findes tre primære kategorier inden for Genever. Jonge, Oude og Korenwijn. Ung og gammel har dog ikke noget med alder eller lagring at gøre. I stedet afhænger det af indholdet af maltvin.
Hvad er Jonge Jenever?
Denne særlige stil indenfor jenever kom frem i 1950’erne på grund af en ide om at skabe en ny genever, som var velegnet til at mikse i cocktails. Den skulle være lettere og mildere og derfor indeholder end “ung jenever” typisk færre botanicals. Der er også en række specifikke krav, der skal opfyldes, før man kan give en spiritus navnet jonge.
- Den må ikke indeholde mere end 15% maltvin (og skal minimum indeholde 1,5%).
- Den skal have en alkoholstyrke på mindst 35%.
- Den må maksimalt indeholde 10 gram sukker pr. liter
Hvad er Oude Jenever?
Det er den traditionelle og mere “tunge” og intense version. Og den opstod helt tilbage i 1600 tallet men har dog ændret sig lidt siden dengang. For at måtte kalde sig Oude kræver det følgende:
- Den skal minimum indeholde 15% maltvin
- Den skal have en alkoholstyrke på mindst 35%.
- Den må maksimalt indeholde 20 gram sukker pr. liter
Hvad er Korenwijn?
Det er den mest maltede og nok også mest originale type. Ofte er den også lagret, men det er ikke et krav. Grunddestillatet når ofte kun lige over 50% mens den færdige spiritus normalt er på 38%. Der er følgende regler for Korenwijn
- Den skal minimum indeholde 51% maltvin
- Den skal have en alkoholstyrke på mindst 35%.
- Den må maksimalt indeholde 20 gram sukker pr. liter