Elephant Gin

  1. Forside
  2. Shop
  3. Elephant Gin

Elephant Gin

Viser alle 6 resultater

Elephant Gin

Vi elsker bare ELEPHANT GIN, og derfor har vi samlet alle varianter af deres gin, som vi selvfølgelig sælger til Danmarks bedste priser. Vi synes nemlig at alle skal have lov til at smage på de fantastiske dråber.

Men hvorfor hedder en tysk gin Elephant Gin? Kombinationen mellem gin og elefanter, ligger måske ikke lige til højrebenet – men der er en god forklaring bag navnet. Ginnen er nemlig inspireret af Afrika og det mørke kontinents smage, samt ønsket om at hjælpe til bevarelsen af den afrikanske elefant.

Elephant Gin findes i 3 varianter: Elephant Dry Gin, Elephant Strenght Gin og Elephant Sloe Gin. Du kan læse meget mere om de enkelte varianter, samt læse detaljerede smagsnoter og drinkforslag.

Produktionen af Elephant Gin:

Som nævnt foregår produktionen i Tyskland – mere præcist på et lille destilleri en times tid øst for Hamburg. Det er en håndlavet gin, som destilleres på traditionelle kobber stills fra Arnold Holstein. Hver batch er på cirka 600 flasker, men den eksakte størrelse afhænger af råvarer og hvilken variant der bliver lavet.

Alle råvarer til ginnen kontrolleres for de mindste fejl eller urenheder – og den tyske kvalitet kan virkelig smages i ginnen. Der er ikke tilsat nogle kunstige smagsaromaer – kun korn, botanicals og lokalt kildevand.

Alle Elephant Gin flasker er lukket med kork, som stammer fra Portugal. Det giver et eksklusivt og autentisk præg til ginnene. Alle flasker er desuden individuelt nummeret med flaske- og batchnummer.

Elephant Gin Botanicals: 

Der indgår 14 botanicals i deres ginnen, hvoraf 5 af dem er afrikanske ingredienser, der ikke før har været brugt til gin. Alle ingredienser er håndplukkede og kun råvarer af højeste kvalitet bliver brugt. De 14 botanicals er:

Devils Claw, Lions Tail, Baobabfrugt, Afrikansk Malurt, Buchu, Enebær, Kassiabark, Fyrretræsnåle, Lavendel, Ingefær, Friske Æbler, Sød appelsinskal, Pimentobær og hyldeblomst.

Elephant Gin og Elefanterne:

15% af overskuddet fra salget af 0,5 liter flaskerne doneres til enten Big Life Foundation eller Space for Elephants. Destilleriet producerer også miniatureflasker og fra salget af dem går 15% af overskuddet til The David Sheldrick Wildlife Trust. 

Big Life Foundation er en organisation som arbejder mod krybskytter i Kenya. Støtten går bland andet til løn og udstyr til 35 rangers, som dagligt patruljer et reservat nær Kilimanjaro.

Space for Elephant er en sydafrikansk organisation, som laver oplysningsarbejde om elefanter. De uddanner folk i hvordan de kan leve sammen med elefanterne. Og udover på den måde at hjælpe elefanterne, skaber centret også lokale arbejdspladser for den fattige befolkning.

The David Sheldrick Wildlife Trust er et projekt der hjælper forældreløse elefantunger. De redder ungerne og sørger for at de kan blive genudsat i den vilde natur, hvor de hører til.

Ginnen, og teamet bag, har allerede indsamlet en halv million euro til bevarelsen af den afrikanske elefant. For at sikre sig at pengene går til de rigtige formål er teamet bag Elephant Gin tit i Afrika for at besøge deres samarbejdspartnere.

Gør en god gerning og drik mere Elephant Gin!

Menu